torstai 12. marraskuuta 2015

Hello!

Nämä blogikirjoitukset tulee vähän ”africantime” tyylillä eli aina vähän viiveellä.

Maiju kertoikin viime postauksessa meidän töiden alusta. Ollaan siis päästy aloittamaan työt ja pieni shokki on iskenyt sen kanssa, että kuinka paljon me täällä ollaan jääty jälkeen kaikesta ja miten meillä aika kuluu tuolla työharjoittelussa. Päivät suurimmaksi osaksi koostuu istuskelemisesta ja puhelimien näpräämisestä sekä meillä että ihan muilla työntekijöillä. Osa torkahtelee välillä sohvalle ja muut katsoo tv: tä tai muuten vaan juttelee rauhassa keskenään. Ja me yritetään väkisin keksiä tekemistä, että saataisiin tunnit jotenkin kulumaan. Aika täällä on tuntunut muutenkin pitkältä ja nuo työpäivät on hankaloittaneet asiaa vielä. Ei olla vielä päästy tekemään asiakkaita, ei ihan vielä kyllä haluakaan. Vasta kun kieltä ja termejä oppii ja oppii tuntemaan työtoverit paremmin. Yhteistä kieltä ei juuri ole vaan yritetään ymmärtää mitä ne meille swahiliksi puhuu. Yksi heistä tosiaan puhuu huonoa englantia, mutta monesti jää arvailujen varaan mitä hän yrittää sanoa.









Ollaan nyt kumminkin opittu lettejä ja hiusten ompelua päähän. Näimme yksi päivä kun mieskampaaja teki peruukkia yhdelle naiselle. Kelmua peruukkihuppu liimaa ja lyhyitä pidennyshiusnauhoja. Synteettisiä. Nää tyylit millä ne tekee on vähän niinkuin ”tee se itse” juttuja, mitä youtubesta vois itse opetella. Täällä myös myidään tekotukkaa joka kulmalla eli ihmiset vois niin helposti tehdä nuo kaikki itse, mutta täällä väki tulee kampaamoon. Tosin palvelut on todella halpoja verrattuna Suomen hintoihin, että melkein mä itsekin mieluusti menisin ottamaan jonkin hoidon ja rullauksen kampaamoon, jos hinta ois alle 5 euroa.

Ihmiset on kaiken kaikkiaan mukavia, mutta on se kieltämättä vähän häiritsevää, kun he puhuvat keskenään swahilia ja naureskelee ja nauraa meille, eikä sitten tulkkaa mitenkään mitä ne puhuu. Eli me Maijun kanssa puhutaan aikalailla keskenään suomea ja he swahilia ja sitten, jos jotain opetellaan niin me yritetään tarkasti katsoa mitä ne tekee ja toistaa perässä.

Ehkä me jossain vaiheessa opitaan niiden kanssa toimimaan sujuvammin. Yksi heistä kyllä tykkää opettaa meitä vaikka koko ajan puhuukin swahilia meille opettaessaan, mutta näyttää mitä pitää tehdä. Se nainen on muutenkin mukava ja aina kun tullaan niin tervehtii kädestä pitäen meitä ja se tuntuu mukavalta.  

Tällä viikolla ei ole ollut asiakkaita juuri ollenkaan. Saldo torstai päivänä 4 asiakasta yhteensä. Aika hiljaista on ja  olin vähän kipeänäkin yhtenä päivänä enkä päässyt töihin. Torstaina mies tuli toisesta salongista yllättäen ja halusi laittaa mun ja Maijun hiukset. Oli kyllä hauska päivä mutta näiden tuntien kasaan saaminen on todella haastavaa kun mitään tekemistä ei ole. EI saada tehdä mitään korvaavia tehtäviä tai mitään että saataisiin tunteja kasaan täällä muullakin tavalla, kuin että kaivetaan napojamme kampaamon sohvalla ja katotaan telkkaria. Asioita pitäis varmaan kaunistella, mutta kyllä mä haluan kertoa mitä tää oikeesti on, enkä rakennella pilvilinnoja seuraaville tuleville. Paremmin suunniteltu harjoittelu ja enemmän materiaalia mukaan, jos vielä joku kampaaja tänne tahtoo!



Mutta nyt vapaa-aikaan eli siihen ei niin stressaavaan ja masentavaan.
Vietettiin talon kanssa Joken synttäreitä ja pidimme olympialaiset, jotka oli kyllä hauskat. Pääsin itse suunnistamaan sokkona ja tähtäämään tamponia pulloon. Ilta meni hyvin ja ihmiset oli iloisia. Tytöt oli vielä leiponu tosi hyvää piirakka meidän Jokelle kakuksi ja ilta päätty kyllä mukavasti. Lauantaina sitten vietettiinkin halloweenia. Täällä vähän eri tapaan, kuin Suomessa. Päivällä saatiin tanssiryhmältä kunnon african dance show ja päästiin itsekin estradille. Saatiin kunnon treeni ainakin vatsalihaksille. Tuli nimittäin sen verran naurettua. Illalla sitten tunnelmoitiin grillibileissä. Kaikki laittautui afrikka teeman mukaisesti, eli värikkäästi. Kynttilöitä jokapuolella ja nuotio tuomassa tunnelmaa. Kokki teki hyvää grilliruokaa ja juomana kahta erilaista sangriaa. Tanssimme myös paljon ja musiikki soi. Osa oli opetellut hieman rummutusta ja päästiinkin testaamaan nyt sitä koreografiaa mitä päivällä opeteltiin. Hauskaa oli ja tällaisia hetkiä tulee Suomessa varmasti ikävä. Ajateltiin suurin osa mennä aika aikaisin unille, koska seuraavana päivänä olisi tiedossa urheilua!
Eli toissa sunnuntaina päästiin siis patikoimaan viidakkoon ja näkemään kameleontteja ja erilaisia kasveja ja ihmisten elämäntapoja. Matkasimme kohti vesiputousta ja voin kertoa, että tunne oli kyllä sanoinkuvaamaton kun pääsi putouksen juurelle ja tunsi sen voiman ja tunsi vapautuvansa. Puhdisti stressiä ja masentunutta oloa kyllä kun pääsi uimaan raikkaassa vedessä ja ui putouksen alle ja tunsi pisarat selässä ja päässä. Ei tällaista pääse monesti kokemaan ja kyllähän tästä on nyt pakko nauttia ja nautinkin. Kotimatkalla käytiin maistamassa hieman paikallista banaaniviiniä, joka maistui vähän simalle ja oli ihan juotavaa,vaikka prosentteja olikin enemmän kuin pullon kyljessä luki.
Maisemat oli mahtavia ja fiilis oli kyllä hyvä reissun jälkeen.

tampoonia pulloon






grillijuhlaa

Tunnelmaa!


Kaunis, voimakas putous!

kameleontti!


Tätä hieman tujua bansku viiniä :D

Paikallinen baari täällä keskellä viidakkoa :D



Nyt edellisenä sunnuntaina päästiin taas käymään kaupungin ulkopuolella. Lähdettiin tyttöjen kanssa lake chalalle melomaan ja kyllä paikalle päästyä sai sanoa, että WAU!
Se järven veden väri ja ne maisemat olivat taas aivan mahtavat!
Vaikka melominen ei ollut ihan niin mun juttu, vaan kävi aikalailla hermoille niin kyllä mä nautin siellä olosta todella paljon. Pääsi uimaan ja nauttimaan mukavasta viileästä vedestä tässä kuumuudessa. Tosin pelkäsin hieman rapuja ja että saan jonkun ameeban elimistöön, mutta ehkä mä selvisin ilman niitä!


Sinne me melottiin. Toiselle puolelle rapakkoa.. Keniaan!

Lake Chalan näkymiä! Kaunista on!

Jos tää matka ois pelkkiä retkiä niin viihtyisin varmasti paremmin, mutta ensin työ ja sitten huvit!

Täällä on kyllä päässyt paino tippumaan, kun ruoka täällä ei ihan itselle maistu ja tulee liikuttua ja hikoiltua tosi paljon. Olen myös alkanut käymään salilla ja uimassa mikä auttaa henkiseen jaksamiseen täällä!

Ensi postauksessa voitaisiin kertoa ehkä vähän tästä meidän talosta :)

-Minna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti