torstai 5. marraskuuta 2015

Ensimmäiset työpäivät

Nyt on mennyt pari viikkoa täällä ja töihinkin ollaan vihdoin päästy. Meidän töihin meno viivästyi vähän täällä olevien presidentinvaalien takia, koska silloin ei ollut turvallista liikkua keskustassa.


Kampaamo missä ollaan harjoittelussa sijaitsee keskustassa ja siellä tehdään vain naisten hiuksia. Lettejä ja pidennyksiä täällä laitetaan paljon ja harvoilla on vain omat hiukset päässä.
Kampaamo vaikuttaa meidän silmissä aika alkeelliselta, eikä täällä ole kaikkia laitteita ja välineitä mitä Suomessa on. Esimerkiksi permanenttirullien tilalla täällä käytetään mehupillejä.



Ongelmana meillä on ollut, että kampaamossa työskentelevistä henkilöistä vain yksi puhuu englantia, eikä hänkään kovin hyvin ja muut eivät oikeastaan yhtään. Mutta onneksi meidän kanssa töissä on nyt aluksi ollut yksi talon työntekijä tulkkaamassa meitä.
Täällä tehdään paljon haudehoidon tapaisia käsittelyitä, mutta kun kysymme että mitä he tekevät tai mitä tuotetta he käyttävät niin meille vastataan vaan että kemikaalia, eikä saada mitään muuta vastausta.

Me ei olla päästy vielä tekemään paljoakaan. Ollaan yritetty opetella tekemään tiukkoja pikkulettejä, joihin tarvitsemme kyllä harjoitusta ja sitten vain seurailtu letitystä, lisäkkeiden laittoa ja muutenkin työskentelyä. Yhtenä päivänä aloimme tekemään Minna harjoituspäähän muodonmuutosta, kun aloimme ompelemaan siihen lisäkkeitä.



Täällä on tapana ettei ole kiire mihinkään ja sen huomaa töissäkin. Työntekijät vain istuskelevat sohvalla ja välillä ottavat pieniä torkkuja ja kun asiakas tulee sisään ei ole mitään kiirettä mennä palvelemaan häntä. Vähän on eri meininki kun Suomessa.


Maiju


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti