sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Safari




 MAMBO!


Tässä postauksessa en paljon laita tekstiä, enemminkin kuvia, koska ne kertovat enemmän kuin sanat. Olimme siis safarilla kaksi päivää ja yhden yön. Olimme ensin savannilla ja sitten yövyimme jonkin kukkulan päällä ja sieltä aamulla laskeuduimme viidakko safarille.

Ei oikein tiennyt mitä olisi odottanut reissulta ja kun on ollut täällä on ollut niin vähän aikaa, ettei tajua vielä että on edes täällä.
Nähtiin juurikin niitä eläimiä mitä avara luonto on meille näyttänyt.
Eniten pääsi näkemään seeproja ja knuita. Nämä lajit kulkivat aika paljon yhdessä ja isoissa laumoissa. Leijonia näimme kolme. Yhden nuoren uroksen ja kaksi naarasta. Yksi naaras oli juuri saanut metsästettyä itselleen ruokaa ja katsottiin kun se söi. Toinen nähtiin ihan auton vieressä. Lepposen oloisia otuksia autosta katsottaessa.

Savannilla kirahvit olivat selkeästi pienempiä, kuin viidakko alueella.
Norsuja oli myös paljon ja viidakossa niitä oli paljon niin, että päästiin ihan lähelle. Uros norsut olivat isoja ja oleilivat yksin ja naaraat kulkivat laumoissa.

Täällä kaikki on niin ihmeellistä ja erilaista kuin Suomessa. Ja vielä ei kyllä tajua, että on edes täällä. Tuntuu vähän unenomaiselta kaikki. 

Naarasleijona ohitti meidät aivan meidän auton vierestä ja käveli pois.

Ensimmäisiä näkymiä safarilta. Seeprat juomassa ja apinat sukimassa toisiaan.

Seeprat eivät häiriintyneet meidän läsnäolosta. Näimme raitapaitoja paljon safarin aikana.

Norsun pääkallo.

Paviaaneja saimme nähdä paljon. Hauskoja otuksia ja haisevia.

Norsujaa!

Pääsimme aivan lähelle norsuja.
 Kävimme maasasi heimon luona vierailemassa. Tuntui kyllä, että kaikki oli tekemällä tehtyä, sillä he pitivät niin sujuvia myyntipuheita ja minäkin menin ostamaan todella kalliilla pari hassua tavaraa. Savi/kakkamajat olivat juuri niin kamalia kuin oletinkin. "Sängyt" missä he nukkuivat olivat kovat ja hyvä että metrin suuntaansa. He asuivat myös paikassa missä oli todella kuuma. Keskellä polttavaa hiekkaa ja auringon paahdetta. Maijukin poltti selkänsä.
Aluksi he esittivät meille tanssin ja laulun joka nauratti todella paljon. He pitivät hassuja ääniä ja tanssivat omituisesti. Tekivät vuorotellen korkeita hyppyjä tasajaloin ja pitivät omituisia ääniä. Mekin päästiin vähän hytkymään.








Yövyimme safarien välisen yön teltoissa kukkulalla. Illalla kuulimme, että tytöt olivat nähneet ison valkoisen hämähäkin ja lähdimme etsimään pimeässä hämähäkkejä Maijun kanssa. Meidän avuksi tuli mies, jonka kanssa sitten tökittiin lehti- ja kivikasoja otsalampun valossa. Emme löytäneet mitään, mutta etsinnät lopetettua löysimme kaksi skorpionia.  Mies joka oli töissä sielä kertoi vasta sen jälkeen, että meitä olisi voinut pistää käärme tai skorppari. Häntä oli joskus pistäny skorpioni ja hän oli puoliksi halvaantunut joskus.
Tämän jälkeen hipsimme vähän peloissamme telttaan nukkumaan. Minä sain nukuttua yön todella hyvin, mutta Maiju sanoi, että oli ollut hieman viileää ja levotonta ja oli nähnyt omituisia unia.

Teltat missä yövyimme.






Palasimme kotiin väsyneinä ja ruoan syötyämme ja suihkussa käytyämme päätettiin mennä suoraan nukkumaan. 
Vielä ei ole työpaikalta mitään kerrottavaa, sillä emme ole päässeet vielä käymään sielä. Nyt on ollut presidentin vaalit, eikä ole turvallista liikku kaupungilla lähipäivinä. Lisäillään siis blogitekstiä sitä mukaa kun netti toimii ja on aikaa.


Minna


1 kommentti: